2011. július 28., csütörtök

Jezek, Zdenek: Pozsgás növények enciklopédiáj - Jelenlegi ára: 3 600 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Pozsgás növények enciklopédiájaA könyv listaára: 4500 Ft. Leírás:
A szép és informatív enciklopédia a pozsgások (szukkulensek) hihetetlenül változatos világába kalauzolja el az érdeklődőket, kezdő és profi kertészeket egyaránt. Pozsgások azok a növények, amelyek leveleikben, gyökereikben, szárukban vagy hajtásaikban képesek elraktározni a vizet, így alkalmazkodni tudnak mostoha életkörülményekhez is. Legkönnyebben talán arról ismerjük fel sokukat, hogy különleges alkatukkal leginkább valamiféle földön kívüli életformához hasonlítanak. A kötetben bemutatott néhány faj nem tartozik a tipikus pozsgások közé, de termesztési igényei, vegetatív életciklusai alapján hasonlít azokhoz. Az előszóból megtudjuk, hogy a szerzők az egyedülálló változatosságot mutató növénytípusból a legismertebbek mellett különleges ritkaságokat, illetve újdonságokat is bemutatnak, illetve olyan fajokat, amelyek ritkán kapnak helyet a szakirodalomban, viszont csak érintőlegesen tárgyalják a szintén fajgazdag kaktuszokat, melyekről korábban már jelent meg külön kötet (200625102). A címlapverzón jelmagyarázatot találunk, majd a könyv bevezető fejezetében általánosságban ismerkedhetünk a pozsgásokkal, illetve haszonnövényként való felhasználásukkal. Ezt követően a különböző botanikai családok - agávé-, bromélia-, varjúháj-, kutyatej-, liliom-, kristályvirág-, meténg-, selyemkóró- és porcsinfélék - szerint csoportosítva, ezen belül a rendszertani nevek betűrendjében következnek az élőhelyeken készült színes fotókkal kísért alapos, piktogramokkal is ellátott leírások. Az utolsó fejezetben egyéb pozsgásokat tartalmazó családok tagjait mutatja be a szerző, ide került néhány kaktuszfaj, a cikászok rendje (amelyek ezek szerint nem pálmák), és pl. néhány orchideafaj. A kötet külön erénye, hogy gazdagon érzékelteti a pozsgások változatosságát, hiszen a csak a sivatagi vegetációkban megtekinthető fajoktól a haszonnövényként alkalmazottakon, a leginkább szobanövényként, sziklakertiként vagy bonszájként ismerteken át egészen a nálunk mindenhol közönségesnek számító gyomnövényig, a porcsinig, illetve a szegélynövényként használt porcsinrózsáig igen széles a bemutatott növényválaszték. A kötetet rövid - de magyar műveket is tartalmazó - irodalomjegyzék, valamint tárgymutató zárja. Széles körben érdemes akjánlani. ISBN: 978-963-9701-30-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 600 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 21:35
. Jezek, Zdenek: Pozsgás növények enciklopédiáj - Jelenlegi ára: 3 600 Ft